Verbindend schoolklimaat - Tools

Het departement Onderwijs en Vorming heeft een brochure uitgegeven rond Werken aan een verbindend schoolklimaat - Hoe reageert jouw schoolteam doeltreffend op pesten?

 

Klasdynamiek of klasdynamiet, slechts één lettertje verschil op papier maar een wereld van verschil in de praktijk. Met de ene groep gaat lesgeven en samenwerken als vanzelf. Met de andere groep lijkt de boel elk moment te kunnen ontploffen. Al snel ben je meer bezig met brandjes blussen dan met lesgeven. Met deze publicatie vat Groep INTRO interessante achtergrondinformatie én bruikbare methodieken samen om als leerkracht te werken aan verbinding. Want die verbinding tussen leerlingen onderling en met jou als leerkracht…dat is dé sleutel om te komen tot een werkbare groepsdynamiek en een optimaal leef- en leerklimaat in de klas.

Je kan deze handleiding hier bekijken.

 

Wie een moeilijke periode heeft, weet vaak niet waarom het mis gaat. Via de tool van Profo kunnen jongeren een duidelijker antwoord vinden en kan jij doelgericht werken om hun motivatie te verhogen en schooluitval te vermijden.